Kristiansund bibliotek (gamle Norges Bank Kristiansund)

Om kunstverket

Under andre verdenskrig hadde biblioteket i Kristiansund midlertidig tilhold i Ynglingforeningens lokaler og i september 1955 fikk Kristiansund et flunkende nytt bibliotek, bygd som en del av det nye kinokvartalet, og bygd på tomten til den gamle fengselsbygningen. I dag kalt "Gamle Bibliotek" og huser bl.a. Operaens Dansesenter. I det nye biblioteket var det resepsjon, voksenavdeling, barneavdeling, lesesaler og magasin i kjelleren.

Behovet for mer plass meldte seg etter hvert og da Norges Banks avdeling i Kristiansund ble lagt ned i 1988, flyttet biblioteket inn i de tidligere banklokalene på Carolines Plass.

Med seg på flyttelasset hadde man også kunstskatten som ble gitt til biblioteket i forbindelse med åpningen i 1955. Blant annet hadde kunstnerne Olav Mosebekk og Finn Faaborg laget et stort maleri som opprinnelig hang i barneavdelingen. I dag henger det vakre maleriet på over 20 kvadratmeter på vestveggen i bibliotekets andreetasje. I barneavdelingen på biblioteket henger flere tegninger av Olav Mosebekk.

Relaterte artikler